Auto Tuning-Is Auto Tuning Legaal?

Velen van ons zijn betrokken geweest bij autoreparatie, restauratie en zelfs automatisch afstemmen op een of ander moment. We begrijpen allemaal het proces waarmee auto’s bij elkaar houden. We weten misschien niet precies hoe het proces werkt, maar we begrijpen dat het een systeem is. Is het een eenvoudige kwestie van het toevoegen van een andere bout hier, het veranderen van een draad daar of is het ingewikkelder? Het is erg moeilijk om de puzzel samen te zetten, tenzij je de juiste hulpmiddelen voor de baan hebt.

Misschien is het belangrijkste stuk van uw auto-afstemmende puzzel de voertuigbesturingseenheid (VCO). Dit is wat alle interne mechanismen in uw voertuig reguleert. De VCO regelt deze dingen als de motor inactiviteit, gasrespons, variabele klepdiming, inactieve luchtregeling, uitlaatemissieniveau en een veelvoud van andere functies. Als dit apparaat niet correct functioneert, is het hele systeem defect.

Sommige tuneerers zijn geavanceerder dan andere en remappen daadwerkelijk de hele VCO, waardoor het weer volledig functioneert. Andere tuneerers houden ervan om gebruik te maken van wat bekend staat als chiptuning om de codering binnen de chip te veranderen. Dit wordt in sommige staten als illegaal beschouwd, dus als u besluit om uw auto-besturingseenheid te roepen, moet u ervoor zorgen dat u legale chips aanschaft en geen illegale remapping chips. Als u wordt betrapt, kunt u de gevangenis of flinke boetes onder ogen zien.

Het vonnis is uit de vraag of software niet legaal is. Als u besluit om een programma of twee te gebruiken om de prestaties van uw auto te verbeteren, moet u voorzichtig zijn met het downloaden van wat u downloadt. De meeste automatische tuners en hun ondersteunende softwarebedrijven zijn op de hoogte van auteursrechtproblemen, dus het grootste deel van de legitische sites hebben weinig kans om illegaal te worden gedownload.

Het vonnis op het brandstofverbruik is dat het afhangt van het individu.

Sommige mensen zien mogelijk significante resultaten in een zeer korte tijd, terwijl andere individuen in een kwestie van weken aanzienlijke wagen kunnen zien. Sommige tuners gaan met de gegevensregistratie terwijl anderen dat niet zullen doen. De datalogging geeft ze eigenlijk heel weinig informatie om mee te werken. Het kost veel handarbeid en kan erg repetitief zijn.

Het laatste vonnis is dat de meeste autobezitters een matige toename van hun brandstofefficiëntie met weinig tot geen enkele moeite zullen zien. Zelfs de meest vurige auto-tuner ziet kleine toename van de kilometerstand van hun voertuigen bij gebruik van automatische afstemmingsoftware. Dit komt omdat de meeste modificaties, zelfs de kleinste modificaties, de manier kunnen beïnvloeden die het voertuig loopt. Dit is de reden waarom de meeste tuning-software van het voertuig een proefperiode biedt waar u drastische verschillen kunt zien voordat u het programma koopt.

Vraagt ​​u zich af wat ChipPerformance chiptuning voor uw voertuig kan betekenen? Klik hier

loading
×