Wat is Hospice Care precies?

wat is hospice-zorg precies

Wat is Hospice Care precies?

Wat is Hospiceloket.nl-zorg precies, vraagt u zich misschien af. Welnu, een definitie van hospice-zorg is een "klinische faciliteit die het hoogste niveau van behandeling biedt voor patiënten met een terminale ziekte." Het is een dienst die niet alleen de ‘medelevende en uitgebreide’ zorg biedt die de meeste mensen als ‘levenseinde’ beschouwen, maar die zich ook richt op palliatieve zorg. Palliatieve zorg is "het bevorderen van comfort en waardigheid".

Als iemand met kanker overlijdt, kunnen ze niet genieten van veel van de dingen waar mensen in hun latere jaren plezier aan zouden kunnen beleven. Daarom kan hospice-zorg erg behulpzaam zijn bij hun overgang van leven naar dood. Het zorgt niet alleen voor de 'troost en waardigheid' die veel mensen zouden ervaren als ze van ouderdom zouden sterven, maar het voorziet ook in die 'laatste ervaringen' van het menselijk leven: de laatste paar minuten van het 'echte leven', het de laatste paar uur van 'leven', de laatste paar dagen van 'leven'.

Degenen die aan ongeneeslijke en levensbedreigende ziekten lijden, zijn vaak niet in staat om te genieten van dingen als 'veranderingen in levensstijl', 'bezoek aan vrienden en familie' en zelfs 'bezoekjes' of 'muziek', die mensen zouden ondernemen nadat ze 'stierven'. . " Hospice-zorg kan deze personen echter helpen om 'dicht bij hun dierbaren te blijven', hen te helpen zich aan te passen aan het overlijden dat hen is overkomen en hen te helpen hun finaliteit te aanvaarden. Naast de eerder genoemde aspecten van 'comfort en waardigheid' van hospice-zorg, 'lokt' het ook 'muziek', 'lichaamsbeweging' en 'waardigheid' uit (of op zijn minst bevordert het). Allemaal dingen die het leven voor patiënten aangenamer en minder pijnlijk maken aan het einde van hun leven.

Meer informatie: https://hospiceloket.nl/